Υλικά για 2 άτομα:
Για το κοτόπουλο
- 300 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι & πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1 μαρούλι πλυμένο και κομμένο
- 2 νεκταρίνια (χωρίς το κουκούτσι) κομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά.
- Μόλις το κοτόπουλο πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο, και ρίχνουμε τα νεκταρίνια στο ίδιο τηγάνι.
- Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε δύο πιάτα ρίχνουμε το μαρούλι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα νεκταρίνια και προαιρετικά γαρνίρουμε με αποξηραμένα τηγανιτά κρεμμύδια και φρέσκο πιπέρι.
Για περισσότερες ιδέες για συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/2 συνταγής):
- Ενέργεια: 269 kcal
- Υδατάνθρακες: 17.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 29.8 γρ.
- Λιπαρά: 6.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για