ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΥΓΟ

Yλικά για 1 μερίδα: 

  • 1 μάτσο σπαράγγια (16-20)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρεγκάτο light
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το ¼ περίπου από το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα πλένουμε.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 10 λέπτα.
  • Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πυρίμαχο σκεύος και τα απλώνουμε ώστε να καλύψουν τον πάτο του.
  • Σπάμε από πάνω 1 αυγό, προσθέτουμε το ρεγκάτο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να ξεκινήσει να στερεοποιείται. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (ολόκληρη συνταγή):

  • Ενέργεια: 155 kcal
  • Υδατάνθρακες: 8.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11 γρ.
  • Λιπαρά: 9.9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.5 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 200 γρ. πράσινη σαλάτα 100 γρ. χαλούμι 1/3 κούπας

Υλικά για 30 τυροπιτακια: 500 Φαρίν απ 75 γρ. ηλιέλαιο

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για