ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 150 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. pecans ή καρύδια
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών
  • ½ κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε το πλιγούρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη βράζουμε για 20 λεπτά. Πλένουμε τα λαχανάκια, ψιλοκόβουμε τα μισά από αυτά, ενώ τα άλλα μισά τα κόβουμε στα τέσσερα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κουκουνάρι με τα pecans για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, και τα λαχανάκια και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη σκόνη ζωμού, αλάτι, πιπέρι και καραμελώνουμε για 5 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 192 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7 γρ.
  • Λιπαρά: 7.9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.5 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 τυροπιτακια: 500 Φαρίν απ 75 γρ. ηλιέλαιο 150 ml νερό 150 γρ. γιαούρτι 150 φέτα light 1

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για 4 μερίδες: 250 γρ. κινόα H&B 500 ml ζωμό λαχανικών

Υλικά: Για τη σαλάτα: 1 συσκευασία θράψαλο Ειρηνικού 7thalasses seafood 2 κόκκινες πιπεριές chilli σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.