ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μερίδες Συνταγής: 2 

Υλικά: 

  • 1 βολβό φινόκιο (ή μαραθόριζα) κομμένο σε φέτες 
  • χυμό απο ½ πορτοκάλι 
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι 
  • 2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες 
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο ελαφρώς ψημμένο 
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι και πιπέρι 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέξτε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο για να φτιάξετε τη vinaigrette και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. 
  • Ψήστε τις φέτες από το φινόκιο σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή και σε σχάρα στο φούρνο αφού το αλείψετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτοπίπερο, μέχρι να μαλακώσει τουλάχιστον 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Κατόπιν σε ένα μπολ ανακατέψτε το φινόκιο με το αμύγδαλο, τα κομμάτια πορτοκαλιού και το δυόσμο. 
  • Σερβίρετε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πιάτο, περιχύστε με τη vinaigrette και γαρνίρετε με αμύγδαλο και φρέσκο δυόσμο. 

Για περισσότερες συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 227 kcal
  • Υδατάνθρακες: 29 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.5 γρ.
  • Λιπαρά: 8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 τυροπιτακια: 500 Φαρίν απ 75 γρ. ηλιέλαιο 150 ml νερό 150 γρ. γιαούρτι 150 φέτα light 1

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για 4 μερίδες: 250 γρ. κινόα H&B 500 ml ζωμό λαχανικών

Υλικά: Για τη σαλάτα: 1 συσκευασία θράψαλο Ειρηνικού 7thalasses seafood 2 κόκκινες πιπεριές chilli σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.