Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά:
- 1 βολβό φινόκιο (ή μαραθόριζα) κομμένο σε φέτες
- χυμό απο ½ πορτοκάλι
- ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. αμύγδαλο ελαφρώς ψημμένο
- φρέσκα φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέξτε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο για να φτιάξετε τη vinaigrette και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε τις φέτες από το φινόκιο σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή και σε σχάρα στο φούρνο αφού το αλείψετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτοπίπερο, μέχρι να μαλακώσει τουλάχιστον 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κατόπιν σε ένα μπολ ανακατέψτε το φινόκιο με το αμύγδαλο, τα κομμάτια πορτοκαλιού και το δυόσμο.
- Σερβίρετε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πιάτο, περιχύστε με τη vinaigrette και γαρνίρετε με αμύγδαλο και φρέσκο δυόσμο.
Για περισσότερες συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 227 kcal
- Υδατάνθρακες: 29 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.5 γρ.
- Λιπαρά: 8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για